• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Belit – 20 godina kasnije

Belit – 20 godina kasnije

Ova godina je za Belit godina važnog jubileja i planirali smo veliko slavlje da taj jubilej obeležimo. Nažalost, došlo je do pandemije koja nas je primorala da prilagodimo načine poslovanja i svedemo socijalne kontakte na minimum, pa smo i dvadesetogodišnjicu proslavili online, na zoom-u, iz svojih kućnih kancelarija.

To nas nije omelo da se zabavimo i zahvalimo na lojalnosti kolegama koje su sa nama po deset, petnaest i više godina, kao i onima koji su sa nama od osnivanja. Direktori i osnivači Belit-a, Dušan Poznanović i Predrag Rajačić podelili su sa nama kako se u septembru 2000. godine rodila ideja o zajedničkom poslu koju su realizovali i ozvaničili u decembru iste godine. Ideja je bila da se „tailor made“ rešenjima klijentima pomogne da unaprede i dostignu nove nivoe efikasnosti poslovanja.

Počelo se na poznatom terenu, u oblasti bankarstva i finansijskih tržišta, u kojoj su imali znanje, iskustvo i kontakte. Ovo se pokazalo dobrim izborom, pa je Belit i nakon dvadeset godina lider kada se radi o unapređenju i razvoju novih usluga iz domena bankarstva i finansija.

Od kolega sa najdužim stažom čuli smo puno anegdota iz ovog perioda o tome kako su se prevazilazile početničke greške i „dečije bolesti“, kako su se sa strašću i kreativnošću prevazilazile prepreke. U jednoj od ovih anegdota rešenje poblema je zahtevalo zatvaranje Terazija ili najam vojnog helikoptera, i  na kraju smo ipak izabrali da zatvorimo centar grada na neko vreme.

Zahvaljujući ovakvom pristupu, Belit danas pruža usluge klijentima iz vladinog i javnog, kao i privatnog sektora, radimo na domaćem i inostranim tržištima, na projektima koji se bave energetskom efikasnošću i zdravstvom, i ravnopravan smo partner u nekoliko razvojno-istraživačkih Horizon 2020 projekata. Jedan od ovih projekata, PERISCOPE, bavi se upravo pandemijom virusa covid-19 i njenim socioekonomskim uticajima, kako bi se radilo na rezilijentnosti stanovništva i boljoj pripremu za buduće slične zdravstvene rizike. Ovo je još jedna karakteristika Belita koju smo istakli premotavajući prethodne dve decenije, čini se da smo u kriznim situacijama kojih nije bilo malo, uvek umeli da prepoznamo priliku za razvoj.

Na kraju smo, kako to obično biva na proslavama ovog tipa, morali da prepričamo i po neku od anegdota koje su se dešavale van radnog vremena, na neformalnim druženjima, zajedničkim izlascima i porodičnim slavljima, jer Belit jeste jedna velika porodica. Pokušali smo da prebrojimo koliko smo diploma, venčanja i rođenja zajedno proslavili pa smo se zabrojali. Kao što se vidi na slikama, puno smo se smejali.

Tako planiramo i da nastavimo, optimistično, uvek tu jedni za druge da sa strašću i kreativnošću rešavamo naredne izazove. I naravno, da proslavimo kako smo planirali kada se za to steknu uslovi. Imamo i šta.

Copyright @ Belit d.o.o. .