• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
O nama

O nama

Belit je domaća IT kompanija sa jedinstvenom selekcijom ekspertiza, visokim kvalitetom usluge i osvežavajućom inovativnošću. Stvaramo zaokružena IT rešenja koja unapređuju poslovne procese, štede resurse i značajno podižu efikasnost. Glavne kompetence su nam dizajn, razvoj, implementacija i integracija IT rešenja, kao i upravljanje projektima i savetovanje.

Belit je suosnivač IKT-Mreže – Softverskog i hardverskog klastera i RNIDS-a (Registar nacionalnih domena Srbije), a član je Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda. Mi smo ISO 9001 sertifikovana kompanija za razvoj softvera i realizaciju IT projekata i ISO/IEC 27001 za upravljanje informacionom bezbednošću, ISO 20000-1 upravljenje sistemom menadžmenta IT usluga, kao i registrovani Razvojno – produkcioni (inovacioni) centar. Takođe, Belit je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za kvalitet i inovativnost.

Posvećeni smo stalnom unapređenju naših proizvoda i usluga i uvek pratimo najnovije IT trendove i tehnologije.

Kako radimo?

U Belit-u pomažemo firmama, finansijskim institucijama i javnoj upravi da unaprede svoje poslovanje i postignu ranije nedostižne nivoe efikasnosti.

To postižemo velikim znanjem i strastvenim angažovanjem našeg tima, kvalitetom i vrhunskom realizacijom, a pre svega – punom posvećenošću klijentu sa kojim ostvarujemo jasnu i transparentnu komunikaciju i sa kojim pouzdanim radom gradimo odnos poverenja. Svoj uspeh merimo zadovoljstvom i uspešnošću naših klijenata.

Počeci Belit-a

Kompanija Belit je privatna firma osnovana 2000. godine u Beogradu. Okupila je IT stručnjake sa značajnim iskustvom iz oblasti bankarstva i finansijskih tržišta i razvila elektronske servise koji značajno unapređuju postojeće i omogućavaju potpuno nove usluge iz domena bankarstva i finansija.

Fokusiranje na finansijski sektor i tehničku podršku Udruženju banaka Srbije – za koju su razvijeni i održavani projekti Međubankarskog tržišta deviza, Međubankarskog tržišta gotovog novca i Kreditni biro – donelo je implementaciju ovih servisa u svim domaćim bankama i njihovo korišćenje u realnom vremenu.

Kvalitet

Dokazana stručnost, veliko iskustvo i odlični rezultati u razvoju specijalizovanih softvera bili su preporuka za realizaciju projekata za državne institucije u Srbiji (Poreska uprava, Ministarstvo finansija, Ministarstvo omladine i sporta, Uprava za javne nabavke i sl.), kao i za vodeće osiguravajuće kuće i zdravstvene kompanije u Srbiji.

Prepoznati kvalitet i stručnost su Belit-u omogućili učešće u sprovođenju projekata Evropske unije – i kao deo tehničke podrške Srbiji i u okviru panevropskih projekata (BECA, SmartSpaces, SmartCare).

Kako bi svojim klijentima dodatno garantovao kvalitet obavljenog posla, pruženih usluga i razvijenih rešenja Belit je u potpunosti implementirao sistem menadžmenta organizacije prema zahtevima standarda ISO 9001 za razvoj softvera i realizaciju IT projekata.

Dalji razvoj

Konstantnim i upornim usavršavanjem, stalnom primenom najmodernijih tehnologija, brojnim projektima i odgovarajući na zahteve klijenata, Belit konstantno proširuje polje svojih ekspertiza. Sada pored softverskih rešenja koja pokrivaju segment integrativnih procesa među kompanijama koje se bave finansijama, obuhvata i oblasti projektovanja i implementacije javnih registara, energetskog menadžmenta, upotrebe informacionih tehnologija u zdravstvu, vođenju ljudskih resursa i učenju. Posebna pažnja je posvećena pružanju usluga savetovanja i vođenja projekata.

Uspešnost rada firme potvrđuje i najviša ocena za bonitetnu izvrsnost AAA, koja Belit svrstava u najviši razred uspešnih i stabilnih kompanija u Srbiji.

Copyright @ Belit d.o.o. .