• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Četvrti Horizon2020 projekat Belita – HOLISDER

Četvrti Horizon2020 projekat Belita – HOLISDER

Belitu je odobren još jedan Horizon2020 projekat – HOLISDER (Integrating Real-Intelligence in Energy Management Systems enabling Holistic Demand Response Optimization in Buildings and Districts). Ovaj projekat iz oblasti energetske efikasnosti se fokusira na integraciju odgovara na potražnju u sistemima za upravljanje energijom uz obezbeđivanje interoperabilnosti kroz javno-privatno partnerstvo.

HOLSIDER uvodi holistički okvir za optimizaciju odgovara na zahteve koji će omogućiti značajno smanjenje potrošnje energije (~45%) na potrošačkoj strani. Kao odgovor na ograničenja i stanje mreže, projekat uvodi zgrade kao element koji će pružiti najveći doprinos stabilnosti energetske mreže.

HOLISDER je četvrti H2020 projekat Belita – posle projekata City4Age, MOEEBIUS i PULSE.

Horizon 2020 je najveći istraživački i inovativni program EU ikada. Sa trajanjem od 2014 do 2020 obećava više otkrića i implementacija inovacija preuzimanjem ideja iz laboratorija i njihovom primenom na tržištu.

Ovaj projekat nam je dodatna potvrda da smo lider u inovacijama i jedna od vodećih kompanija u regionu koje se bave EU projektima.

Copyright @ Belit d.o.o. .