• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Rad od kuće – mesec dana posle

Rad od kuće – mesec dana posle

Danas se navršava punih mesec dana otkako smo prešli na režim rada od kuće. Pre zvaničnih mera Vlade mi smo doneli ovu odluku i proglašenje vanrednog stanja dočekali manje-više spremni u svojim „kućnim kancelarijama“.

Malo je reći da je bilo izazovno, i dalje je, ali neke stvari smo naučili tokom ovih mesec dana. Stvorili smo neke nove životne i radne navike, i nastavljamo tako dok bude bilo neophodno.

Odmah je postalo jasno da će u ovoj situaciji komunikacija biti važnija nego ikada, pa smo intenzivirali korišćenje postojećih alata, otvorili kanale na kojima delimo zadatke, zvanične informacije i obaveštenja, ali i kanale za manje formalnu razmenu, za šale, mimove, „korisne“ linkove i sve ono što je sastavni deo našeg kancelarijskog života.

 

Trudimo se da jedni sa drugima podelimo svoja iskustva i savete za izlaženje na kraj sa stresom, za organizaciju rada od kuće, ali imamo i razumevanja da je sada posebno izazovno u isto vreme biti i zaposlen i roditelj i partner, i biti podjednako efikasan u različitim životnim ulogama.

 

Sastanke smo preselili na Skype, Zoom, Teams, Hangouts… Naši klijenti i partneri su uradili isto, pa smo vrlo brzo mogli da nastavimo da obavljamo poslove uz manja prilagođavanja. Iako se pokazalo da su mnogi sastanci zaista mogli biti sadržani u prepisci, mi smo odlučili da sastanke kolegijuma držimo češće, pa pored toga što upućujemo jedni druge u stanje projekata i poslovnih procesa, vodimo računa i o tome kako se naši ljudi snalaze sa novim načinom rada. Trudimo se da imamo uvid da li je nekom potrebna neka vrsta pomoći i podrške, kao i da stavimo do znanja da imaju na koga da se oslone. Porodica je jedna od naših vrednosti, zato na taj način pristupamo brizi o zaposlenima.

 

Uveli smo i video pozive za sve zaposlene i dogovorili se da ih organizujemo na dve nedelje, ne samo da bismo se informisali o poslovnim odlukama i planovima, već i da bismo se videli, mahnuli i osmehnuli jedni drugima, motivisali se i podržali međusobno. Kako to izgleda možete videti na fotografijama 😊

Kako je ovo za sve nas novo, redovno tražimo povratne informacije od zaposlenih o novouvedenim praksama,načinima rada i prilagođavamo se u hodu. Isprobavamo i testiramo šta daje najbolje rezultate, i učimo iz toga. Ono što je najvažnije nakon ovih mesec dana je da smo svi dobro i zdravo

Copyright @ Belit d.o.o. .