• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
STARTUP GENOME RADIONICA

STARTUP GENOME RADIONICA

Pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnloški razvoj, u Palati Srbija u Beogradu, organizovana je radionica koju je vodio JF Gauthier, osnivač i direktor Startup Genome-a, najrelevantnije organizacije na svetu za istraživanja i unapređenje startap ekosistema, i Stephan Kuester, glavni ekspert ove organizacije. Tema radionice su bile smernice i planovi za unapređenje startap ekosistema Srbije.

Srbija je 2019. godine, kao prva zemlja u regionu, postala deo Startup Genome mreže i “Global Startup Ecosystem Report”-a, najsveobuhvatnije publikacije na temu stanja u globalnom startap ekosistemu. Srbija je ocenjena visokim ocenama 10 za rast investicija i 9 za rast ukupnog broja startap kompanija. Startup Genome je tokom sprovedenog istraživanja identifikovao i prioritetne izazove sa kojima se treba suočiti. Naredni korak u saradnji sa donosiocima odluka i ključnim akterima inovacionog ekosistema je planiranje mera kojima je potrebno dodatno unaprediti startap ekosistem Srbije. Način na koji će akteri startap ekosistema moći da daju svoj doprinos ovom procesu i u njemu pronađu odgovarajući podršku, bila je suština održane radionice.

Kompanija Belit je, uzevši učešće u radionici, pokazala da nam je stalo do razvoja startap i IT ekosistema u Srbiji, kao i da smo spremni da učimo i da delimo iskustva stečena tokom dvodecenijskog uspešnog poslovanja.

Copyright @ Belit d.o.o. .