• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Predstavljen softver za digitalizaciju nadzora nad radom javnih preduzeća

Predstavljen softver za digitalizaciju nadzora nad radom javnih preduzeća

Kompanija Belit je u saradnji sa Ministarstvom privrede i projektom RELOF 2 implementirala softversko rešenje za nadzor nad radom javnih preduzeća. Na konferenciji koja je održana 01. juna u hotelu Hyatt Regency u Beogradu prisustvovali su predstavnici ministarstva privrede, švajcarske ambasade, projekta RELOF 2, kompanije Belit, lokalnih samouprava i javnih preduzeća.


“Digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima predstavlja prvi korak u digitalizaciji privrede, izjavila je ministarka Anđelka Atanasković prilikom predstavljanja softvera koji je razvijen za potrebe Ministarstva privrede, uz podršku projekta RELOF 2, a koji za cilj ima brže i efikasnije poslovanje.


Ovaj alat za domaćinsko poslovanje i upravljanje javnim preduzećima biće i zvaničan kanal za izveštavanje između javnih preduzeća i osnivača, kao i između jedinica lokalne samouprave i Ministarstva privrede.


Atanasković je objasnila da sistem omogućuje, ne samo elektronsko podnošenje izveštaja o radu, već i izradu tih izveštaja, čime se dobija jednoobraznost u izveštavanju svih javnih preduzeća i uporedivost podataka, ali i mogućnost izrade analiza, na osnovu čega će biti lakše planiranje i donošenje pravovremenih odluka.


– Informacioni sistem je važan i za nas u Ministarstvu, jer ćemo imati alat za praćenje rada svih javnih preduzeća i imati mogućnost izrade različitih uporednih, sektorskih i teritorijalnih analiza, na osnovu kojih možemo sagledavati situaciju, preduzimati mere i unapređivati okvir za poslovanje ovih preduzeća – istakla je ministarka.


Ona je podvukla da je izrada ovog informacionog sistema potvrda da se i Ministarstvo privrede kreće putem modernizacije i digitalizacije, nastojaći da olakša poslovanje i pomogne građanima, preneo je sajt Ministarstva.”


Deo teksta je preuzet sa portala “EKAPIJA”.

Copyright @ Belit d.o.o. .