• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Razmeštaj prve isporuke IT opreme u Zavodu za statistiku Republike Srbije
Naziv projekta: Razmeštaj prve isporuke IT opreme u Zavodu za statistiku Republike Srbije

Proces Stabilizacije i Pridruživanja (PSP) predviđa stvaranje posebnog odeljenja za statistiku čiji će glavni cilj biti usklađivanje sa internacionalnim standardima. Postojanje pouzdanih, relevantnih i ažurnih podataka takođe služi kreiranju procena zahteva i mogućih uticaja za potrebe sprovođenja politke PSP u drugim sferama Precizna ekonomska statistika je apsolutni preduslov od kako je EU usvojila posebne autonomne mere u trgovini sa regionom Zapadnog Balkana (liberalizacija preko 95% trgovine EU). Reforma u statistici je horizontalna aktivnost koja preseca svaku od ciljnih grupa Višegodišnjeg Pokaznog Programa, jačajući i proširujući podršku ostalim sektorima.

Studija o izvodljivosti SSP 2005 je podvukla koliko je neophodno da „Srbija i Crna Gora razvoju statističke sisteme sposobne da pruže ažurne, pouzdane, objektivne i precizne podatke neophodne za planiranje i nadgledanje procesa tranzicije i reforme“.

Osnovni cilje je bila podrška Zavodu za Statistiku Republike Srbije u vidu odgovarajućih informatičkih tehnologija kako bi se omogućilo brže i efikasnije prikupljanje podataka, njihovo procesuiranje i širenje.Slični projekti: PPF5 PPF4 PPF3

Klijent:

  • Zavod za statistiku Republike Srbije

Zemlja:

  • Srbija

Izvor finansiranja:

  • Evropska Agencija za Rekonstrukciju;
  • Evropska komisija.

Partner na projektu:

  • Atos Origin.

Copyright @ Belit d.o.o. .