• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
“JAVNE NABAVKE NA KLIK”

“JAVNE NABAVKE NA KLIK”

Skoro 2000 aktivnih korisnika portala CEJN

Na elektronskom sistemu za javne nabavke u Crnoj Gori CEJN čija primena je počela 1. januara ove godine, do sada je registrovano čak 1.872 aktivnih korisnika, što su izuzetno dobri rezultati za vremenski period.

   

Crnogorske elektronske javne nabavke CEJN  je kreirala kompanija Belit kao rezultat projekta “Implementacija elektronskog sistema javnih nabavki” Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore i Direktorata za politiku javnih nabavki, koji je počeo 2018. godine uz podršku Evropske komisije (EK) i finansiran iz IPA sredstava.

   

Sistem omogućava efikasnije javne nabavke koja raspisuju sva budžetska tela u Crnoj Gori, uz pojednostavljenje postupka i veću transparentnost procesa, sve u cilju uspešnijeg upravljanja javnim finansijama u ovoj zemlji.

   

Do 1. marta 2021. godine na portalu CEJN  je objavljeno ukupno 359 tendera, 102 ugovora, 6.534 dokumenata, ubačeno je 9.903 fajlova i predato 494 ponuda. Od ukupnog broja aktivnih korisnika, registrovano je 635 naručioca i 719 ponuđača. Registracija se vrši popunjavanjem registracionog formulara, kao i registracijom na http://cejn.gov.me. Sistem nudi pregled aktuelnih postupaka, planova, i opciju na engleskom jeziku.

   

U toku je medijska kampanja Ministarstva finansija i socijalnog staranja u Crnoj Gori pod sloganom “Javne nabavke na klik” kojom se pozivaju sva preduzeća da se registruju na novi elektronski sistem javnih nabavki, čime se očekuje da broj registrovanih korisnika u narednom periodu bude značajno povećan.

   

Takođe, o svim aktuelnostima možete se informisati i na zvaničnoj instagram stranici @e_nabavke.

Copyright @ Belit d.o.o. .