• header info - Belit doo, Trg Nikole Pašića 9, 11 000 Beograd, Srbija, +381 (11) 20 30 403, office@belit.co.rs
Belit dobitnik nagrade RENERGY za Inovativne tehnologije na sajmu RENEXPO® Western Balkans

Belit dobitnik nagrade RENERGY za Inovativne tehnologije na sajmu RENEXPO® Western Balkans

RENEXPO - Plaketa - Belit

RENERGY nagrada za specijalna dostignuća u energetskom sektoru, je po prvi put u Srbiji predstavljena na najvećem evropskom sajmu iz oblasti obnovljivih izvora energije RENEXPO®. Nagrada se dodeljuje za istaknuta dostignuća u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.


Stručni žiri činili su g. Dušan Jović – Samostalni savetnik u Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, g. Vojislav Milijić – Predsednik Srpske Asocijacije za Biomasu (SerBio), g. Lutc Jarcinski – Savetnik, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i gđa Miriam Dobrota – Direktor kompanije REECO SRB d.o.o.


Ovogodišnji dobitnici nagrada za Inovativne tehnologije, pokazali su impresivno angažovanje u oblasti obnovljivih izvora i inovacija u oblasti energetske efikasnosti.


Nagrada za Inovativne tehnologoje pripala je timu DMS – National Data Management System (Nacionalni sistem za upravljanje podacima) koji su u oblasti energetske efikasnosti, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Gradom Beogradom, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Inženjerskom komorom, Softverskom kompanijom Belit, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmbh i drugim, kreirali i razvili sistem za primenu savremene tehnologije. Sistem se sastoji iz dva modula:

1) Nacionalni registar pasoša koji prikuplja i analizira podatke – predstavljen i zvanično predstavljen na sajmu RENEXPO® Western Balkans.
2) Platforma za praćenje i verifikaciju sprovedenih mera energetske efikasnosti – u fazi finalizacije.

Saopštenje organizatora sajma RENEXPO® Western Balkans u integralnom obliku možete pročitati ovde.

Copyright @ Belit d.o.o. .